BRAZILSKA SLADOLED TORTA KOJU OBOŽAVAJU MILIONI LJUDI

Sastojci
Karamel umak200ml slatkog vrhnja
400ml nezaslađenog kondenziranog mlijeka
1 žlica maslaca
4 žlice šećera
Ostalo
400 gr čokolješnjak napolitanki
2 l sladoleda od vanilije (može i bijela čokolada)
Priprema
1.Za karamel umak lagano izmiksajte slatko vrhnje, kondenzirano mlijeko, maslac, šećer i čokoladu u prahu. Stavite na laganu vatru i kuhajte nekih 30 minuta uz povremeno miješanje. Kuhajte dok vam se malo ne zgusne. Ostavite sa strane neka se prohladi.
2.
3.
Prije posluživanja ga izvadite iz friza nekih 20 minuta, neka malo opusti. Prebacite na tanjur, skinite foliju i poslužite. Ako sve ne pojedete odjednom, samo ga vratite u friz. Ovo je idealan desert za ljeto i ove paklene vrućine.
0 komentari:
Objavi komentar