ponedjeljak, 3. srpnja 2017.

DOK SE KAFA POPILA ANA IH JE VEĆ NAPRAVILA, SLATKE MEKANE I NEODOLJIVE KIFLE GOTOVE ZA 20 MINUTA… PREDOBREE

DOK SE KAFA POPILA ANA IH JE VEĆ NAPRAVILA, SLATKE MEKANE I NEODOLJIVE KIFLE GOTOVE ZA 20 MINUTA… PREDOBREE







Sastojci:



  • 4 jaja
  • 200 gr. šečer
  • 200 gr. kiselo mlijeko
  • 125 gr. svinjska mast ili maslac
  • 1 kocka svjež kvasac
  • 1 žličica soli
  •   kora naribana od 1 limuna
  • 1 1 Vanilin šećer Dolcela
  • 125 ml. mlačnog mlijeka
  • 50 ml. mlijeka za rastvaranje kvasca
  • 1250 gr. Pšenično glatko brašno Podravka



 

JOŠ:

1 -2 žumanjka za premazivanje
djem
kristal šečer za posipanje

Priprema:

1. U toplo mlijeko rastvorite kvasac,dodajte 1 žlicu od količine šečera i 1 žlicu brašna.Ostavite da naraste. Izlupajte jaja viljuškom, dodajte šečer,vanila,mlačno mlijeko,soli,kora od limuna,kiselo mlijeko,omekšana mast i prosejte brašno i dodajte u tekuću smjesu.




 

  2. Izmjesite glatko tijesto i pustite ga na toplom da udupla.Zatim podjelite ga na loptice od 100 gr. koje razvaljajte u obliku elipse, na jednom kraju stavite đem i savijte kao rolatiće. Stavite ih na pleh pokriven pek papirom, ređajte ih malo bliže nego obično .
3. Ostavite ih opet da narastu, pred pečenjem namažite ih žumanjcetom i posujte ih šečerom.Pecite ih na 180 stepeni do zlatno braon boje.

0 komentari:

Objavi komentar