Jabuke u šlafroku – starinsko jelo za velike i male

POTREBNO:
- Jabuke u šlafroku4 jabuke
- 200 g glatkog brašna
- 2 jaja
- 250 ml mlijeka
- 4 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
PRIPREMA:
Jabuke oguliti i izdubiti im sredinu. Ako imate onaj okrugli nožić, onda ćete dobiti nakon rezanja baš lijepe kolutove jabuka, no ako ga nemate nema veze. Narežite jabuke na ploške kakvog god oblika. Bitno samo da nisu deblje od 5 mm.
Zagrijte u tavi veću količinu ulja. U vruće ulje spuštajte jabuke umočene u tijesto. Pržite ih s obje strane po par minuta. Gotove su kad dobiju lijepu zlaćanu boju.
Pečene jabuke u šlafroku ocijedite na papirnom ubrusu od viška masnoće, posipajte obilno šećerom u prahu (i cimetom ako volite cimet) te uživajte u finim zalogajima.
Dobar tek!
0 komentari:
Objavi komentar