Postoje mnoga jela-dosjetke, posebice u slatkoj kuhinji, gdje su vrlo važni omjeri. Kako se ne bi sve moralo vagati, obično se doskoči zanimljivim “mjerama”.
Sastojci
- 2 jaja
- 200 g šećera
- 200 ml ulja
- 200 ml mlijeka
- 200 g mljevenih oraha
- 200 g Pšenične krupice Podravka By Podravka
- 200 g brašna
- 2 naribane jabuke
- 1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
- 1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
- malo ruma
- 50 g Džema marelica Podravka By Podravka
- 50 g nasjeckanih oraha
Priprema
1U odgovarajućoj zdjeli pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte ulje, mlijeko, orahe, gris i brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo.2Na kraju umiješajte naribane jabuke i rum pa smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim (veličine 20×35 cm).
3Pripremljenu smjesu pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C 30 do 35 minuta.
Posluživanje
Kolač narežite na kocke i poslužite na tanjuru koji ste prethodno posipali šećerom i cimetom u prahu.
Savjet
Orahe možete zamijeniti mljevenim lješnjacima.
0 komentari:
Objavi komentar