petak, 14. srpnja 2017.

KOLAČ SVE PO 2. (SUPER OKUS I BRZO SE NAPRAVI).




Postoje mnoga jela-dosjetke, posebice u slatkoj kuhinji, gdje su vrlo važni omjeri. Kako se ne bi sve moralo vagati, obično se doskoči zanimljivim “mjerama”.

Sastojci


  • 2 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 ml ulja
  • 200 ml mlijeka
  • 200 g mljevenih oraha
  • 200 g Pšenične krupice Podravka By Podravka
  • 200 g brašna
  • 2 naribane jabuke
  • 1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
  • 1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
  • malo ruma
  • 50 g Džema marelica Podravka By Podravka
  • 50 g nasjeckanih oraha


Priprema

1U odgovarajućoj zdjeli pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte ulje, mlijeko, orahe, gris i brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo.
2Na kraju umiješajte naribane jabuke i rum pa smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim (veličine 20×35 cm).
3Pripremljenu smjesu pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C 30 do 35 minuta.

4Pečeni kolač premažite džemom od marelica i pospite nasjeckanim orasima.
Posluživanje
Kolač narežite na kocke i poslužite na tanjuru koji ste prethodno posipali šećerom i cimetom u prahu.
Savjet
Orahe možete zamijeniti mljevenim lješnjacima.

0 komentari:

Objavi komentar