OLYMPUS DIGITAL CAMERAŠareni pileći ražnjići jelo su koje ćete zavoljeti na prvi pogled, dok će vam već prvim zalogajem postati jasno da ste napravili fenomenalan ručak fantastičnog okusa i savršene sočnosti kojemu ćete se vrlo često vraćati i za koji će se uvijek tražiti bar komadić više. Ako ste možda pomislili kako je ovo nešto komplicirano, varate se, nastavite čitati pa ćete se uvjeriti u jednostavnost postupka. Dakle, kako dobiti lijepe šarene i dekorativne komadiće rolanog mesa na štapićima? Ništa lakše! Veće odreske treba napuniti željenim nadjevom (tikvice i panceta u ovom slučaju), zarolati, složiti rolice jednu do druge i štapićima za ražnjiće probiti sve slojeve rolica. Izrezati nožem na komade između štapića i to je to! Tako svi komadići ostanu lijepog oblika, jednostavno ih prebacite na vruću tavicu i ražnjići će u samo par minuta urnebesno fino zamirisati. Pileće bijelo meso je po svojoj strukturi prilično suho pa ga je dobro puniti pancetom čija će ga masnoća prilikom prženja omekšati dok će mu tikvice dati određenu dozu svježine i sočnosti. Stoga, doista nema razloga da već danas ne napravite svoje šarene pileće ražnjiće i oduševite i sebe i svoje ukućane svojim malim kulinarskim umijećem! Razbijte seriju dosadnih predvidivih ručkova nečim ovakvim i odmah ćete se bolje osjećati, a što je najbolje neće vam oduzeti previše vremena jer sa ovakvim ručkom ćete biti gotovi u svega 30-45 minuta. Kao prilog dobra je opcija pommes frittes ili pak začinjene police od krumpira. Velika zdjela zelene salate od mladog kupusa, luka i rotkvica je apsolutno naš hit ovog proljeća i nezaobilazan dio svakog našeg druženja za stolom. Budući da je proljeće na samom početku, dobro je znati da su ovi šareni pileći ražnjići također odlična opcija za obiteljska ili pak prijateljska druženja u prirodi uz roštilj na otvorenom. Dobar tek svima!
Šareni pileći ražnjići
Potrebno: (za 20 ražnjića)
1 file pilećih prsa
150 g tanko rezane pancete
1 tikvica srednje veličine
vegeta, papar, sol
štapići za ražnjiće
Priprema:
Od filea načiniti po 4 veća odreska koja treba dobro utanjiti i istući batom za meso. Ovo ćete najlakše napraviti preko prozirne folije ili vrećice za zamrzavanje budući je pileće bijelo meso jako osjetljivo i moglo bi se doslovce raspasti prilikom udaranja batom za meso. Tako dobivene odreske nakapati sa malo ulja i posoliti.
Tikvice izrezati nožem za guljenje povrća na tanke šnitice.
Na svaki odrezak složiti po 2 šnite pancete jednu do druge, a preko njih položiti tanko rezane tikvice. Pažljivo i što čvršće zarolati meso.
Složiti po dvije rolice jednu uz drugu, probosti kroz sve slojeve štapićima za ražnjiće u malim razmacima pa oštrim nožem prerezati između štapića kako bi se dobili zasebni ražnjići, svaki sa po dvije rolice.
Poslužiti uz prilog po želji i salatu.
Recept u slikama:
0 komentari:
Objavi komentar