nedjelja, 2. srpnja 2017.

ŠPAGETI BEŠAMEL - OMILJENE U MOJOJ KUĆI! OVO SU ZA MENE NAJBOLJE SPAGETE I INACE SU NAM NAJOMILJENIJE U KUCI. NA MOLBU NEKIH CURA OBJAVLJUJEM RECEPTIC

SASTOJCI
  • 500g Tjestenine Spaghetti Podravka
  • 200g slaninice ili barene sunke
  • 700ml mleka
  • 6 kasika brasna
  • 100g topivog sira
  • 1 kasikica soli
  • 1 kasikica vegete
  • bosiljak,origano,timjan(po ukusu)
  • 1 kisela pavlaka

PRIPREMA

U kljucalu vodu staviti malo soli i ulja i ubaciti spagete.Ako zelite da budu malo tvrdje AL DENTE, da se osete pod zubima,onda odmah iskljuciti vatru i sacekati oko 8 minuta,a ako volite mekse onda kuvati duze.Nakon sto ih procedite,ne ispirati sa vodom,dodati malo maslinovog ulja i promesati.
Iseckati sitno slaninicu i staviti u serpicu da se przi.Naliti 600ml mleka,a u ostatak razmutiti brasno.
U serpicu sa slaninicom i mlekom dodati zacine i promesati,kada prokuva,skloniti sa vatre i lagano uliti brasno sa mlekom,svo vreme mesajuci...vrattiti na sporet i mesati dok se ne zgusne.
Kada se umak zgusnuo,izrendati sir i promesati,a potom dodati pavlaku i opet promesati.
Sluziti toplo :)
Ja po nekad umak izmesam sa spagetama,a po nekad posenbo sipam spagete na tanjir,pa tek onda preko njih umak :)
Prijatnooo :)
Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar