POTREBNO:
300 g petit beure keksa
3 pudinga od vanilije
10 žlica šećera
1l mlijeka
4 žlice kiselog vrhnja
500 g svježih jagoda
200 ml slatkog vrhnja za šlag
PRIPREMA:
Razmutiti prašak za puding sa šećerom u malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati pa kad zavrije ukuhati puding. Kuhati uz miješanje par minuta dok se puding ne zgusne. Maknuti sa vatre pa u još vruće umiješati maslac narezan na komadiće, dobro promiješati pjenjačom dok se krema potpuno ne stopi. Dodati tada i kiselo vrhnje pa opet dobro promiješati i ujednačiti kremu. Tada dodati i kekse izlomljene na komadiće (izlomite ih rukama) pa sve skupa dobro izmiješati kuhačom. Dodati na kraju sitno sjeckane jagode i lagano ih umiješati u kremu s keksima.
Preko ohlađenog kolača nanijeti posebno tučeno slatko vrhnje, rezati na komade željene veličine i uživati u svakom zalogaju.
0 komentari:
Objavi komentar