četvrtak, 10. kolovoza 2017.

KVRGUŠA, DA SE PRISJETIMO STARE DOBRE KVRGUŠE, DA LI JE VI OVKO PRAVITE....????




Jako ukusna, sita, brzinska i  jednostavna za pripremu i uz malo salate kompletan obrok za koga uvek imate sastojke u kući.
Sastojci:
1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa)
1 žlica Vegete Twist za piletinu By Podravka



7 žlica ulja
6 jaja
150 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
½ žličice soli
500-600 ml mlijeka
Priprema:

Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite Vegetom Twist piletina. Pripremljeno meso popecite na 3 žlice zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta. Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i smjesu ostavite stajati 10-15 minuta. U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga.


 Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Na to rasporedite popečeno meso, a po mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka. Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta. pečenu kvrgušu malo ohladite, narežite , poslužite uz salatu... kvrgusu možete preliti mileramom-kajmakom.

Savjet:

Od kostiju možete pripremiti pileći temeljac za juhu.

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar