![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMYBqRZ8ebFCzYnndEQEhseKEHTUB9K5i3cyZTzRsgjkgDj2akzvspfCm6rYAHwY80wOQFbfk_JuDuEyz1OD_c2owMdQxEI3g539uqlRRgWqrjIDG4jB0Z9W8_7veqzngdPVuWLDnnnX4/s640/1.jpg)
Jako ukusna, sita, brzinska i jednostavna za pripremu i uz malo salate kompletan obrok za koga uvek imate sastojke u kući.
Sastojci:
1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa)
1 žlica Vegete Twist za piletinu By Podravka
7 žlica ulja
6 jaja
150 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
½ žličice soli
500-600 ml mlijeka
Priprema:
Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite Vegetom Twist piletina. Pripremljeno meso popecite na 3 žlice zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta. Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i smjesu ostavite stajati 10-15 minuta. U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga.
Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Na to rasporedite popečeno meso, a po mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka. Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta. pečenu kvrgušu malo ohladite, narežite , poslužite uz salatu... kvrgusu možete preliti mileramom-kajmakom.
Savjet:
Od kostiju možete pripremiti pileći temeljac za juhu.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar