![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisEJRB6omiGzrPcFFoPxNCEMS1pGWvBaQ7A9owki_b9-H5amsSFpSOfErGwVojfU3V-c8gOG-ry5pokR9zHkmpPaHqvsUHKTYBzzOAoPySYZkY-v463iJhBhUdctieLkuynyDebaduEDdm/s640/34878112_4ef9ba9cec7855_full.jpg)
Sastojci:
6 jaja
150 g šećera
150 g neskvika
150 g omekšalog maslaca
150 g brašna
1 prašak za pecivo
Fil:
3 kisele pavlake
7 kašika šećera u prahu
Glazura:
4 kašike vode
100 g šećera
100 g čokolade
1 kisela pavlaka sobne temperature
Priprema:
Belanca umutiti sa šećerom. Žumanca umutiti sa neskvikom, zatim dodati maslac i sve zajedno umutiti. Sjediniti brašno sa praškom za pecivo zatim dodati prethodnoj smesi, a onda i umućena belanca i najmanjom brzinom izmiksati. Sipati u podmazan pleh veličine 23 x 33 cm i peći u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 18-20 minuta. Koru izvaditi ih pleha zatim gornji deo okrenete prema dole. Pečenu koru ohladiti zatim preseći uzduž na pola da dobijete dve kore.
Jednu polovinu premazati filom tako što ste prethodno sjedinili kiselu pavlaku i šećer u prahu. staviti drugu koru i prefilovati glazurom.
0 komentari:
Objavi komentar