![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIMWKPhQWTJ7uVgt8YmMf1pGldBhY5DiKvg2yI2AreN9UeXgT7vDX5V-SP7LSuSqDkfX-jv2DHZTosLLsdGxTeUFiJjVRyjTp91HFEasrfmZx0VBVT6reJRDedRj4es2X6qNrQ0-JGNDVH/s640/9a.jpg)
Sastojci
7 kašika brašna
1 suvi kvasac
2 šolje mleka
1 šolja ulja
so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)
Priprema:
Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premazujete ovim prelivom a zatim je filujete na uobičajen način. Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po.
Već dugo koristim ovaj preliv i pita uvek bude lepa, vazdušasta i kompaktna
0 komentari:
Objavi komentar