![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmheHo3SsaVVmgv6JLKJDsyasnC9Zu20a6hquj8vhE1cGp1ghQEccuCoUH0vyxMsXw4ksR1gko8xWX5cV_rMwd_kaniMSOTgUSrMxm9cpTjfbfaT0zfqY_7UdABQ6gGROZOKqZSkkmXNgH/s640/13906947_1109575079098035_6621464226996639326_n.jpg)
Naša fondan smesa je ista kao kupovna, zašto bacati pare na gotovu smesu kad je za mnogo manje novca možemo i sami napraviti.
Fondan smesa
Sastojci
100 gr margarin
100 gr med
1 kom želatin 10 gr
oko 1500 gr šećer u prahu
Priprema
Margarin i med pomešati pa staviti da provri. Čim provri skloniti.
Želatin razmutiti u 60ml vode i mutiti dok se ne razbije sav.
U posudu staviti oko 500 gr prah šećera pa istresti želatin margarin i med, mešati kašikom ili mikserom, onim mutilicama za testo dok se ne dobije ujednačena smesa, onako gušća.
Postepeno dodavati prah šećer i mesati, posle mesiti jer više neće biti mekano.
Izvaditi na radnu površinu pa mesiti kao obično testo dodavajući šećer
Smesa je gotova kad više se ne lepi za ruke i površinu, da ne bude ni premekana ni pretvrda. Kad je mekana onda se lepi a kad je pretvrda onda se drobi. Farbate je tako što odvojite deo smese i sipate tečnu farbu za kolače. Ja sam za prvi put radila sa bojom u prahu pa sam videla da se ona tesko spaja, izaberite ipak tečne, dodajte još malo šećera i biće bolje.
Morate da pazite jer se jako brzo suši, čim zavrsite sa jednim delom odmah ostatak vraćajte u kesu. Od ove količine sasvim je dovoljno za jednu veliku tortu, dobije se 2kg smese, naravno sve se može korigovati. napraviti od pola mere.
0 komentari:
Objavi komentar